מחירים

pricelist hebrew 01052023

טיול לעין עקב ועין זיק

משך הטיול: כ 4 שעות בג'יפ. 6-7 שעות בהליכה.
דרגת קושי: קלה עד בינונית.
ציוד נדרש: מי שתיה, כובע, ציוד רחצה.

עין עקב ועין זיק הן פנינות מדבר קסומות בלב ליבה של בקעת צין, ואם אתם נוהגים מפעם לפעם לצאת לטיול ג'יפים, סביר להניח שביקרתם שם או לפחות שמעתם על המקום. ולמרות זאת, השיטפון הגדול שהיה באזור השנה שינה את פני המקום ובירך אותו בשפע של מים. לכן, אם עדיין לא טיילתם לנאות המדבר של בקעת צין השנה, עוד לא מאוחר. אז הנה המלצה למסלול טיולים שמתאים גם לחובבי הליכה וגם לטיול ג'יפים, וכולל בריכות מים, בעלי חיים, צמחיה ירוקה – ובקיצור, כל מה שצריך בשביל חופשת אביב אמיתי.

את המסלול נתחיל למרגלות מדרשת שדה בוקר, במסלול אדום לבן שנכנס לנחל צין. ממשיכים עם המסלול עד להצטלבות דרכים, שם פונים למסלול המסומן בכחול לבן, לכיוון עין עקב. המסלול עובר באפיק של נחל צין ש'סומן מחדש' ע"י מי השטפונות שזרמו בו. מדובר בנוף מרהיב של בקעה מדברית רחבת ידיים המוקפת במצוקי הצינים של בקעת צין. מפעם לפעם כדאי להרים את הראש ולחפש את דיירי השמיים המרהיבים המקננים או חולפים במקום. בחגוי הסלע מקננים עופות דורסים, ובעונת הנדידה ניתן לצפות בלהקות של חסידות ועגורים שדואות בהנאה על גלי הטרמיקות החמימות. אם תקדימו להגיע בתקופה הקרובה, תספיקו לראות את המראה המרגש של זוג נשרים, מדיירי הקבע של המקום, שחג למעלה עם גוזלם הטרי. חדי העין ביניכם יזהו את הגוזל לפי ראשו האדמדם, בניגוד לראשם הלבן של הוריו.
לאחר כשעתיים הליכה, או 40 דק' נסיעה בג'יפ, תגיעו לחניון הרכבים של עין עקב. למרות נוכחות של פקחי השמורה במקום, מומלץ לא להשאיר ציוד בעל ערך במכונית. מרחק של 10 דקות הליכה נעימה וקלה מהחניון, נמצאת האטרקציה המרכזית של האזור – נווה המדבר עין עקב ובליבו - בריכת מים טבעית ויפהפיה עם מים קרירים וצלולים. הבריכה רחבת ידיים ועמוקה, ולמרות הטמפרטורה הנמוכה של המים, רוב האנשים אינם עומדים בפיתוי ונכנסים לשחייה. קחו בחשבון שבמקום אין מציל, ולכן הרחצה היא אך ורק באחריותם של המטיילים. באזור הבריכה תמצאו משטחי אבן נעימים וקרירים לישיבה ומנוחה מוקפים בצמחיה ירוקה ומלבבת עין. זה מקום נהדר לארוחת צהריים קלה – אולם שימו לב לכללי ההתנהגות בשמורה: אין להדליק אש או מנגל, לא ניתן ללון בשמורה וכמובן, חשוב חשוב לנקות אחריכם ולהשאיר את האזור נקי ושמור כשהיה.
אחרי שהתייבשתם, נחתם ואכלתם, ואם יש לכם עוד קצת כח, כדאי ומומלץ להמשיך לעין זיק, עוד נאת מדבר נדירה ביופייה, שונה לחלוטין באופייה מעין עקב, ועם זאת מרשימה ומיוחדת בפני עצמה. כדי להגיע לעין זיק יש לחזור עם הרכב עד להצטלבות הדרכים ולפנות ע"פ השילוט לכיוון עין זיק. כמו בעין עקב, גם כאן את הרכבים יש להשאיר בחניון, ממנו תמשיכו במסלול הליכה קצר עד לנווה המדבר מיוחד במראהו, שופע בעצי צפצפה עצומים, עצי תאנה מרשימים ושלל צמחיה נדירה שאין לה שני באזור. בעבר, היה עין זיק המעיין הגדול ביותר בסביבה, יותר מעין עבדת ועין עקב. אולם, החפירות שבוצעו באזור בשנות ה 80 לצורך הנחת קו הנפט מאילת לאשקלון פגעו בזרימת המעיין והרסו לחלוטין את הבריכה המפוארת שהיתה שם. רק בזכות פעולות השימור של הידרולוגים מסורים מהמכון לחקר המדבר במדרשת שדה בוקר, השתמרה הנביעה התת קרקעית של המעיין. נביעה זו היא מקור החיים לעצי הצפצפה, התאנים ושאר מיני הצמחיה הנדירה שתוכלו לראות בעין זיק, ולמרות שמדובר רק בשריד קטן ממעיין מפואר שפעם היה במקום, עדיין מדובר באחת משמורות הטבע המיוחדות והקסומות של הנגב.
לאלו מכם שהיו בעין זיק בשנים האחרונות, מצפה הפתעה – המקום שינה את פניו לחלוטין בעקבות השטפונות האחרונים. עקבות הזרימה והסחף ניכרים בכל פינה, ומהווים אנדרטה מרשימה לדרמת הטבע שהתחוללה כאן. אולם, לא רק הרס הביא איתו השיטפון לשמורה, אלא גם הרבה ברכה - בעיקר לחיות הבר ולאוכלוסיית היעלים אשר מגיעה למקום כדי לשתות מים, בעיקר בשעות המוקדמות של הבוקר. לרוב, בעונה זו של השנה מקורות המים מתייבשים, והיעלים פונות לעין עבדת ולמדרשת שדה בוקר כדי להרוות את צמאונן. אם יתמזל מזלכם, אולי תזכו לביקור של משפחת יעלים – רגע מרגש, בלתי נשכח - הטבע המדברי במיטבו.
גם כאן, יש לשמור על מספר כללי התנהגות חשובים:
אל תבעירו אש. הקפידו לנקות אחריכם כל שארית של אשפה או לכלוך.
יש לצאת מן השמורות עד חצי שעה לפני השקיעה.
אין ללון בשטחי השמורות. לינת לילה מותרת אך ורק בחניוני לילה מסומנים.
אין לרדת ממסלולי ההליכה והנסיעה המסומנים.
קחו אתכם מספיק מי שתיה – במיוחד אם אתם עושים את המסלול רגלית. מדובר באזור חם ויבש, ואין במהלך המסלול נקודות עצירה למילוי מי שתיה.
שימו לב! נוכחות הפקחים בשמורות טבע אלו היא מוגברת, ולכן הימנעו מאי נעימויות ושימרו על הכללים. אחרי הכל, מדובר באוצרות טבע נדירים, ששייכים לכולנו.
אם צילמתם רגעי טבע בלתי נשכחים, אם יש לכם עדכונים מהמסלולים, אם בא לכם לתת המלצות נוספות או סתם לשתף בחוויות – אתם מוזמנים לשתף הכל בדף הפייסבוק של "חאן השיירות", להנאת כולם.